top of page
Buscar
Foto del escritorNam Singh

ELS 5 TATWAS - (Elements)

Actualizado: 13 may 2021

Els cinc tatvas més densos, que experimentem com a qualitats en el cos i en tota la matèria, són: Terra, Aigua, Foc, Aire i Éter.

Aquests cinc tattvas terrenals són qualitats en els nostres sentits i al món.

Ningú pot desfer-se dels cinc elements que el componen. l'únic que pot fer és canalitzar les seves projeccions.


El primer Tattva és la Terra (PritviTattva - Cobdícia):


En lloc de ser cobdiciós per posseir coses, sé cobdiciós de difondre la veritat a totes les persones, posseir un alt calibre i convertir-te en un gran sant o un gran mestre. El sentit associat amb el PritviTattva és l'olfacte. El PritviTattva és l'element bàsic de la terra i és una expressió de malaptesa, inconsciència, afecció i funciona només per necessitat i instint. Opera principalment a través del nostre sentit de l'olfacte. La base de l'estructura física de el cos (ossos, pell, carn, dents i medul·la) s'origina en aquest element físic de la terra. (Primer Chakra).


El segon és l'Aigua (ApasTattva - Luxúria):


En lloc de ser luxuriós per explotar a una altra persona o la terra, podem triar veure no un objecte d'explotació, sinó una imatge de mare / pare o germana / germà per ser respectada. Mantenim la nostra dignitat i respecte pels altres i per la terra, i canviem la nostra actitud de l'explotació a el servei. El sentit associat amb el ApasTattva és el gust. El ApasTattva és una manifestació de les forces tant de la força i la voluntat, com de l'afebliment i la inclinació. Les secrecions de les glàndules, la sang i el semen s'originen per aquest element. (Segon chakra) El ApasTattva es manifesta en els ronyons, les glàndules sexuals i el sistema limfàtic.


El tercer és el Foc (AgniTattva - Ira):


En lloc de dirigir la ira cap als altres, Enfoca't amb la teva pròpia negativitat i conductes autodestructives. El sentit és la vista. El AgniTattva és la principal energia motriu de el cos i el nostre poder personal: digerir els nostres aliments, produir sang i altres fluids i sostenir el cos. És responsable de la nutrició i el creixement de el cos. (També crea prana a través del processament d'aliments, està associat amb el tercer chakra). El centre de foc (Agni) es manifesta a través de la melsa, el fetge, el pàncrees i les glàndules suprarenals. Així com la calor de el sol fa possible la vida a la Terra, la calor de l'AngiTattva sosté la vida al cos.


El quart és l'aire (AayuTattva - Vincle):


En lloc d'estar aferrat a les possessions terrenals, ¡estigui aferrat a l'univers sencer! Apegar-se a la idea d'una vida sana, feliç i santa; i amb ganes de no veure patir la gent. El sentit és el tacte. El VayuTattva és la força vital o "prana" al cos. Produeix les cèl·lules i llavors precioses. Manté tots els òrgans de el cos actius i saludables, i fa circular la sang i altres fluids per tot el cos. Tot i que no podem veure a Vayu, sentim el seu toc. El principal centre d'operacions de l'VayuTattva és la regió de pit que inclou cinc òrgans i glàndules principals: pulmons, cor, estafa, glàndules productores de cèl·lules i les subsidiàries. (Quart chakra)


El cinquè és l'èter (AkashaTattva - Ego negatiu o orgull):


En lloc de ser un egòlatra, identifica't amb l'Infinit. Sentir-se orgullós i agraït que Déu t'hagi fet un ésser humà. El sentit és sòlid. La nostra personalitat depèn de quin dels cinc elements predomina en la nostra naturalesa. Si la persona té el AkashaTattva (Èter) predominant, llavors serà l'ésser més feliç i despreocupat de l'món. No obstant això, les operacions de l'AkashaTattva no són perceptibles per als nostres òrgans dels sentits. (Està associat amb el cinquè o chakra del coll) El centre principal d'operació de l'AkashaTattva és la gola, l'espai entre la clavícula i el clatell. Aquesta és la regió que comprèn les següents glàndules principals: tiroide, paratiroide, salivars i amígdales. Les secrecions essencials d'aquestes glàndules ajuden a modelar la nostra ment i mantenir-la nodrida.


"Els sants i els savis li han ensenyat a la humanitat que qualsevol element que es trobi en la constitució de l'Univers Infinit també es trobarà en el cos humà. L'Univers és tot el Cosmos; i som un microcosmos de tot el Cosmos. Si prenguéssim un didal ple d'aigua de mar i el examinéssim de prop, trobaríem mitjançant una anàlisi química qualitativa que els components de l'aigua de mar al didal són idèntics als de l'vast oceà. De manera similar, els components dels nostres cossos individuals són idèntics als de l'Univers. Seria una troballa estrany si es trobés algun element dins el cos huma que difereixi dels elements de l'Univers. Perquè hi ha un Creador que ha creat aquesta Creació, i totes les coses manifestades neixen de l'única font de totes ".

"Per a la persona espiritual, no és suficient tenir un cos sa. Ell / ella s'adona molt bé que aquest cos és un vehicle, que es quedarà enrere a l'arribar a la destinació final.

De la mateixa manera, hem de transcendir el centre de el cos sobre el qual governen aquestes essències o tattvas, per relacionar amb èxit la nostra essència amb l'Essència de l'Univers. Un cercador no ha de permetre que la seva consciència romangui arrelada al centre inferior de la terra, l'aigua i el foc. Perquè és només quan eleva la seva consciència que sintonitza amb l'Amor Diví (centre de el cor) i la Intuïció Universal (centre de la gola). I fins i tot més enllà d'això, el veritable cercador ha d'elevar-se a si mateix. Ha de fusionar totalment amb l'Infinit.

No n'hi ha prou simplement relacionar els nostres elements físics amb els elements còsmics. Aquesta identificació pot ser un primer pas. Però després d'això, hem d'aprendre un coneixement tècnic mitjançant el qual ens sintonitzem mental i espiritualment amb la Consciència Suprema Infinita. I aquest saber fer es diu Ioga; la ciència de la unió amb la Consciència Superior. A través de Kundalini Ioga, el ioga de la consciència, el ioga de l'Era d'Aquari, podem transcendir la nostra naturalesa finita i fusionar-nos amb l'Infinit ".

Les operacions d'un tattva particular comprenen tot el sistema corporal. Hi ha centres principals així com centres d'operació subsidiaris.

Pres de el Mestre d'Aquari


Hi ha una història molt bonica sobre la interacció d'aquests elements còsmics. Hi va haver un cercador mans i humil que va aprendre de cada Mestre que va trobar. Els seus primers cinc Mestres van ser els cinc Tattvas.

Primer va aprendre de la Mare Terra. Així com el primer Mestre d'un nen és la seva mare.

La mare terra li va ensenyar a el cercador. Ella va ensenyar la lliçó de l'perdó. Perquè encara que l'home acumula muntanyes de deixalles i contaminació a la Mare Terra, ella dóna a canvi valuosos minerals i aliments sense els quals l'home no podria sobreviure. Va aprendre la lliçó que malgrat tot l'abús, la crítica i la negativitat que el cercador rep de el món exterior, ha de donar el benefici de la seva essència espiritual, el coneixement de si mateix i el perdó amorós.


L'aigua li va ensenyar a ser tranquil i compassiu amb els altres, i li va ensenyar a rentar i purificar a tots els que entren en contacte amb ell. Així com l'aigua sempre flueix, el cercador ha de fluir contínuament i ser progressiu, mai estancat.


El foc va ser el seu tercer Mestre. El foc és brillant. Un cercador ha de cremar amb il·luminació espiritual per netejar les impureses dins d'ell. El foc allunya el fred i dóna calor i calor. De la mateixa manera, el cercador ha d'eliminar la por de la gent i la por a la ignorància (així com a el seu propi) i brindar consol.


El vent li va ensenyar a estar desenganxat. Ha d'estar en constant moviment per arribar a tantes ànimes madures com sigui possible. El vent és subtil, no perceptible a la vista. Els camins de l'cercador han de ser subtils, no un llibre obert perquè tots ho llegeixin. Hauria de ser un místic, vivint en les profunditats de l'esperit, no en la superfície de l'existència.


El cel, que tot ho impregna, li va ensenyar a romandre pur i immaculat, i li va ensenyar subtilesa. Perquè l'èter és el més subtil dels cinc elements grollers. De manera similar, el Si mateix també és subtil. Els núvols de cel només semblen acolorir-lo. En realitat, és per sempre blau. La brutícia d'aquesta vida només sembla embrutar l'esperit. En realitat, l'esperit mai pot embrutar amb res.

Es va convertir en un dels més grans Mestres perquè va relacionar conscientment les seves essències inconscients, la poderosa influència dels seus cinc elements, amb aquests cinc mestres corresponents de l'univers.


Sat Nam


47 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page