top of page
Buscar
Foto del escritorNam Singh

Ishnaan. La Dutxa Freda

Actualizado: 15 may 2021


M'agradaria compartir amb tu la tecnologia i la ciència d'un tipus de massatge. Es diu massatge hidroterapèutic. Mentre estic assegut davant vostre, la meva primera qualificació i camp d'especialització és la hidroteràpia. Potser no ho sabessis, i no hi ha ningú més amb aquesta qualificació a tot el món. Porto el llinatge d'aquells que ara són molt desconeguts, però que una vegada van ser adorats. Van treballar en els ossos, van ajustar el cos i feian mssatges per recrear òrgans sans.

Des de l'antiguitat, la gent ha pregat per la benedicció de Ishnaan.


Què és ishnaan? Ishnaan és la suma total d'hidroteràpia. La paraula és ishnaan. No diem que ens banyem; mai diem "bany". Ishnaan és quan el cos per la seva pròpia virtut crea la temperatura que pot vèncer la fredor de l'aigua. Ishnaan no és només mullar el teu cos. Hi ha tot un respecte per això. Hi ha tota una gràcia en això.

El poder de l'aigua és el seixanta per cent de el poder de l'ésser humà. En hidroteràpia creiem que el seixanta per cent d'aigua en el cos es pot intercanviar totalment en seixanta minuts amb aigua exterior. Fem massatge amb aigua gelada i no només obrim els capil·lars, sinó que després, quan es tornen a tancar, és a dir, tornen a la normalitat, aquesta sang torna als òrgans. El cor, els ronyons, els pulmons, el fetge: cada òrgan té el seu propi subministrament de sang. D'aquesta manera, els òrgans es enrogeixen. Quan els òrgans es enrogeixen, immediatament les glàndules han de canviar la seva secreció. És una llei. I quan les glàndules canvien, els guardians de la salut i la vida canvien, la joventut torna. Què és la joventut? Glàndules joves. Les glàndules joves es diuen joventut. Si el sistema glandular secreta correctament, la química sanguínia és una química jove. Tota aquesta neurosi neuròtica i aquesta ira s'acabarà.

Aquesta ciència de la hidroteràpia és molt precisa, sofisticada i molt senzilla. Si et dones una dutxa freda i la deixes caure just sota el llavi inferior durant deu o quinze minuts, estaràs brillant i la teva ment molt clara. Si poses l'aigua entre les celles i el llavi superior, estaràs molt enèrgic. I si es posa l'aigua al front, tindrà tanta son que no podrà igualar-lo. Si massatges a la part superior del braç sota una dutxa molt freda des del colze fins a sota de l'espatlla a la part superior del braç, està guarint totalment el seu estómac. Des del seu colze fins aproximadament dues polzades per sobre del seu canell correspon al seu tracte digestiu. Dues polzades per sobre del canell fins al començament del canell corresponen al seu cor. El canell correspon al seu fetge i les puntes dels dits corresponen al seu cervell.

Llavors, si posa l'aigua en el seu coll a la part davantera i deixa que l'aigua corri per tot el seu cos i mans, canviarà totalment totes les seves cèl·lules. I si deixes que l'aigua copegi el teu pit i baixi fins els teus genitals i et quedes sota d'ella per un temps, estàs canviant totalment la química de la sang de no saludable a saludable. Si deixes que l'aigua copegi teus peus i masajeas el peu dret amb el peu esquerre i el peu esquerre amb el peu dret, en realitat estàs fent massatges tot el teu cos. Abans d'una dutxa freda, faci un massatge els seus peus i cames vostè mateix. Utilitza els seus peus per fer massatges, no utilitzeu les seves mans. Després, manteniu-vos allunyat de l'aigua i, amb les dues mans, fas un massatge a tot el cos amb oli d'ametlles i deixeu que el cos s'escalfi. Després, torna a donar-te una dutxa freda i fes massatge el teu cos novament. Fes-ho durant uns dotze a quinze minuts. Estaràs en un espai totalment diferent.

El teu cos estarà totalment reconstruït. Cada òrgan serà reconstruït. Com? Quan prens una dutxa freda, la teva sang surt corrent per enfrontar el desafiament. Això vol dir que tots els capil·lars s'obren i tots els dipòsits han de desaparèixer. Tot es neteja; és un procés molt depuratiu. Durant la hidroteràpia, el cos és desafiat per l'aigua freda i massatge el cos, pot enfrontar aquest desafiament i no sentir fred.

Entens això? Quan estiguis sota la dutxa freda, el teu cos sentirà el fred, oi? Però quan la sang i els capil·lars estiguin totalment oberts al màxim, el cos no sentirà fred. I si porta el seu cos a aquesta temperatura en la qual pot enfrontar el fred pel seu propi poder circulatori, llavors tot el que ha de fer és sortir i assecar-se del tot, posar roba abrigada i cobrir-se amb una manta. O si fa calor, utilitzeu una tovallola de bany gran.

Les tovalloles de bany són per als hidroterapeutes, no per a tu. No és una moda. Són com mantes. Enrotllar-se en un. Llavors el teu cos es posarà molt calent. Tota la sang que està en els capil·lars i en circulació tornarà als òrgans: els ronyons, el fetge, la melsa, els pulmons, perquè cada part del seu cos viu del seu propi subministrament de sang que està regulat pel batec de cor.


Llavors els òrgans obtindran un abundant subministrament de sang com una collita que rep una bella pluja, i després la collita creix. Exactament de la mateixa manera, així és com pot equilibrar la seva salut.

No sabien com dutxar-se quan es van fer hidroteràpia per primera vegada. Tens molta sort de tenir dutxes modernes. En l'antiguitat, no hi havia res. Van haver de omplir una tina que estava entre trenta i quaranta peus sobre el sòl. Era enorme i els homes havien de omplir d'aigua. Es van necessitar uns cinc-cents homes per crear prou pressió d'aigua per a la hidroteràpia. Quan va arribar l'era de les màquines, van utilitzar una bomba de reforç per crear aquest efecte. Alguna vegada s'ha banyat amb una dutxa de reforç? És divertit. Porten una bomba que té un reforç que surt pel capçal de la dutxa. És tan poderós, tan meravellós; és meravellós. Solíem tenir un mànec i una canonada i la canonada era flexible. Per a algú que es va ficar al llit a sota, va tenir un efecte tremendament relaxant.

Ara tenim dutxes a totes les cases, però l'art de la hidroteràpia està perdut. Ara, una petita pastilla pot ajudar i pot tornar a estar sol. Això està bé, però la diferència entre la gent d'avui i la gent de llavors és que avui la gent vol estar sana, però no té por d'emmalaltir; En aquells dies, la gent tenia por d'emmalaltir; mai van voler estar malalts. Així és com els temps han canviat per a nosaltres; això és el que som. La medicina al·lopàtica és molt eficaç. El químic entra directament en el lloc i en té cura. Però la part desafortunada és que té els seus efectes secundaris.

Les cèl·lules de el cos es recuperen en setanta-dues hores. De vegades es retarden. La recuperació es torna més lenta a mesura que envelleix; és la fase de el temps. Però en hidroteràpia creiem que la joventut és permanent, i la joventut és permanent, no perquè sigui un regal de Déu. La joventut és permanent perquè sabem ser joves. És un desafiament però les persones que s'han fet hidroteràpia han vist que s'han mantingut joves per les seves pròpies virtuts.

Al fer qualsevol exercici durant hores, no pot estimular la seva psique cel·lular en la mesura que pot fer-ho amb aigua freda. I el procediment és molt senzill. Pren les teves mans, deixa caure l'aigua freda i frega-fins que s'escalfin sota l'aigua gelada. I així amb cada part de el cos; deixa-ho anar, deixa-ho estar i estimulat. I aquesta estimulació pot semblar una actitud fanàtica i dolorosa, però d'això es tracta. Algunes persones fan massatges musculars profunds, algunes persones van a spas i altres fan això o allò. Hi ha un milió de mètodes i res s'acosta a aquest. No hi ha res com estar sota aigua gelada i escalfar el teu cos. La paraula és "calent". Normalment, en aquesta teràpia, diem "escalfar-nos". - Escalfa el teu coll, escalfa les teves espatlles, escalfa els teus colzes. Pots creure que un tipus parat sota una dutxa faci això durant dues hores? Però així és com ho fan. I on sigui que arribi l'aigua freda, vindrà la sang. On sigui que masajees, es produirà una reconstrucció i es reconstruirà la psique de cada cèl·lula de el cos.

De vegades, en la teva pròpia vida, no valores la teva vida. I després no pots valorar-ho, perquè ets vell. Així que no juguis aquests jocs amb tu mateix; la mort vindrà, no et molestis. La riquesa vindrà, no et molestis. La pobresa arribarà, no et preocupis. La malaltia vindrà, no et preocupis. Molestar-se per res. Però si tens una ment, cos i ànima forts, tot vindrà. Tota l'adversitat vindrà, però no t'afectarà perquè ningú vol lluitar amb un home/done poderós. Per això, la dita en hidroteràpia és "amaga't". En hidroteràpia, pensen que l'aigua és un escut paternal, paanee pita, i que qualsevol que pugui produir aquest escut que venç la fredor de l'aigua pot vèncer a la mort. En això es basa la hidroteràpia. És una cosa molt senzilla.


Si jo amb el meu cos puc conquerir la fredor de l'aigua, puc treure la fredor de la meva vida.


Yogui Bhajan


54 visualizaciones0 comentarios
bottom of page